Veckan inleds på restaurang

Tjabba tjena hallå bloggen! Det är en ganska så avslappnande dag på jobbet, jag har precis kommit tillbaka till mitt skrivbord efter ett besök på en restaurang i Huddinge. Så nu sitter jag här mätt och belåten med en halvtimme kvar på min rast. Jag funderade på att lägga mig i soffan en stund men risken att jag skulle somna till är alldeles för stor så det blir att sitta framför en datorn en stund istället. Det här med att inte ha med sig lunch är något som väldigt sällan händer hos mig, det är i princip bara på måndagar som jag käkar på restaurang istället för att ta med mig matlåda. Jag tycker dels att det är lite segt att ställa sig i köket på söndagar och lagat mat samtidigt som en lunch på restaurang är en perfekt start på veckan. I Huddinge finns det många valmöjligheter beroende på vad man känner för och kontoret ligger mitt i centrum så det är inte många meter man behöver gå för att få lite käk. Oftast är det alltid någon annan på jobbet som inte heller har med sig mat så jag behöver nästan aldrig äta ensam. Ikväll ska det däremot lagas matlådor så det blir inga mer restaurangbesök denna veckan. Jag står inför ett val där jag antingen lagar lunchlådor för hela veckan eller om jag bara ska laga för tisdag och onsdag. Då slipper jag äta likadan mat hela veckan men å andra sidan så blir det en mer matlagning än. Inga jättestora problem kan tyckas men matlagning är inte min favoritsyssla så jag skär gärna ner på det så mycket som möjligt. Det är dock en himla skillnad rent ekonomiskt att laga mat istället för käka på restaurang varje dag och spara in pengar är alltid bra att göra.